SHKODRA, KËTË VIT MË PAK ZJARRE

Shkodra është e rrezikuar nga zjarret për shkak të temperaturave të larta që e karakterizojnë dhe terrenit të thyer.

 

Drejtori Dibra tregon se cilat janë zonat më të rrezikuara. Sipas Dibrës këtë vit shikohet se ka tendencë më të ulët sesa vitin e kaluar sa i takon zjarreve dhe kjo sipas drejtorit të zjarrfikësve ka ndodhur për shkak të temperaturave të ulëta dhe ndërgjegjësimit për ato që ndezin zjarre të qëllimshme.

 

Nga fillimi i këtij muaji e deri tani që flasim janë kryer 42 ndërhyrje të ndryshme. Trupat e shërbimit zjarrfikës të Shkodrës të cilët mbulojnë edhe bashkinë Vau-Dejes janë në gatishmëri për cdo lloj situate.

 

Megjithatë nga shteti për këta heronj kërkohet më shumë vemëndje pasi nuk kanë kushte të favorshme për punë.Ata i gjen në punë gjatë festave dhe në fundjavë .

 

/STAR PLUS/

TE TJERA