“CNN” i ka kushtuar një artikull liqenit të Shkodrës, dhe bukurive të tij.

 

“Destinacioni kufizohet me kufirin e Malit të Zi dhe Shqipërisë dhe është liqeni më i madh në Evropën Jugore, dhe park kombëtar.”-shkruhet në artikull. “Liqeni është i paprekur nga zhvillimi ose komercializimi – të paktën tani për tani.

 

Megjithëse ka shqetësime se projekti i liqenit të Shkodrës, një “eko-resort” i ri në liqen, mund të kërcënojë ekosistemin dhe speciet e rralla, duke përfshirë shumë që janë endemike.”- vijon artikulli. Liqeni është shtëpia e një diversiteti të shquar të kafshëve të egra.

 

Pesëdhjetë lloje peshqish jetojnë në ujërat, 18 prej të cilave nuk gjenden askund tjetër në tokë, duke konfirmuar statusin e saj si një ligatinë me rëndësi ndërkombëtare.

 

Ka më shumë se 50 lloje të kërmijve të ujërave të ëmbla, pothuajse një e treta e të cilave janë endemike, duke e bërë atë një nga vendet më të rëndësishme në Evropë.”-vijon më tej shkrimi.

 

Artikulli përshkruan mrekullitë e këtij liqeni, duke përmendur florën dhe faunën, historinë dhe ushqimet e zonës.