Doni të zgjoheni të freskët? Kjo është koha kur duhet të flini

465

Gjumi është procesi më i rëndësishëm për të gjithë. Ai na ndihmon për të qenë më të freskët dhe të çlodhur gjatë ditës.

Nëse ju mendoni se keni bërë gjumin e mjaftueshëm dhe sërish ndjeheni të lodhur atëherë ekzistojnë disa metoda që ju vijnë në ndihmë.

Sipas studimeve të fundit rezulton se të flesh mirë nuk do të thotë të shkosh vetëm të bëdsh një gjumë të mirë por varet shumë nga orari kur ju shkoni të flini.

Gjumi përbëhet nga pesë faza, duke përfshirë fazën e fundit, REM, që është koha kur ne ëndërrojmë dhe e kemi më së vështiri për t’u zgjuar. Nëse zgjohemi me alarm në fazë jo të duhur, edhe nëse kemi fjetur sa duhet mund të ndihemi të lodhur.

Prandaj, nëse doni të zgjoheni në ora 7 të mëngjesit, oraret ideale për të fjetur janë 21:46, 23:46, 00:46 ose 02:16.