Zbulohet varri i motres së Gjergj Kastriotit

1353

MARA KASTRIOTI

….

Sarkofagu i varrit te motres se Gjergj Kastriotit, ne nje kishez devocionale, fshehur mes gjelberimit dhe rrenojave mesjetare, ne qetesine e ujdhezes Kom te liqenit te Shkodres.

(fotot fale N. Flamurit)

Viti 2018, është shpallir tashmë si viti i Skenderbeut, gjetja e varrit të motrës madhe së Skenderbeut, zonja Mara Kastrioti, ne ishullin Kom, ku gjindet Manastiri Kom tek liqeni i Shkodrës

pjeseza e Podgorices, në afersi të kshtjellës së Zhabjakut (kryeqendra e fisnikut qe mori pjes ne Kuvendin e Lezhes 1444 Stefanika Gjuraziut

Çernojeviq) zbuluar e shkruar ne librin Koha e Sheges Naim dhe Sami Flamuri në vitin 2008. Perndryshe motra madhe e Skenderbeut, lindi Ivan begun nipin e Skenderbeut, qe themeloj Cetinjen kryeqendren e Malit Zi.

Gjaku Dragojt

Drangu