..sot asht nji dite e vecante per te kujtue nji shkodran te madh qe m´ban krenar si qytetar i Shkodres…

…asht dita e lindjes dhe e vdekjes e gjigandit Pjeter Gaci…

burrit qi perjetsoj vehten ne artin virtuoz te violines e madheshtine e kompozimit,

por edhe si qytetar model…

…nderim kujtimit te tij e vepres qe na la mbrapa…

Shkruaj Pjeter Logoreci