“Kur ikën një kullë, duket sikur zhduket një shekull histori”

507

Reshjet e dendura të shiut kanë bërë që në fshatin Blinisht të Mirditës të ketë rrëshqitje të pazakkonta të tokës.

Erozioni që ka nisur prej kohësh tashmë ka qenë fatal. I gjithë fshati është bërë i pabanueshëm.

Rrugët dhe muret e kullave janë çarë, duke paralajmëruar kështu një rrezik të frikshëm që i gjithë fshati të “përpihet” nga toka.

Kur ikën një kullë, duket sikur zhduket një shekull histori me frymën dhe shpirtin e malësoreve të hershëm”, shkruan Gjergj Marku.