Kulla e Sahatit e shek XIX,(19)

2341

Kulla e Sahatit e njohur ne histori si Sahati i Inglizit i perket periudhes se aristokracise mesjetare.Ajo eshte e vetmja ndertese qe ekziston akoma nga periudha e antikitetit te Shkodres.

Kulla e sahatit,

bashke me shtepine ngjitur u ndertuan me fondet e lordit anglez Paget, i cili kishte qellim kryesor peerhapjen e fese protestane dhe themelimin e koshes anglikane ne Shqiperi me qender ne Shkoder.

Veprimtaria e lordit nuk pati sukses dhe kur pa se i deshtoi misioni i tij fetar, ne vend te kumbones se perparme per kullen, ai solli nje sahat te madh me tre fusha per t’u dalluar nga larg.

Ne oret e caktuara degjohej krisma e tij tingelluese.

Shtepia e feudalit perbehej nga 15-16 dhoma.Oborri i shtepise mbyllej me nje porte te madhe derrasash, dy kapakesh,

te gdhendur me ornamente dhe me stemen e Anglise Kjo kulle sot perdoret si pike vrojtimi sepse nga lartesia e saj shihet i gjithe qyteti.

Lexo edhe:   FOTO/ Shkatërrohet Pallati i parë Mbretëror shqiptar