Italia voton sot për parlamentin e ri, në garë edhe 4 shqiptarë

477

Sot Italia voton për parlamentin e ri. 46 milionë qytetarë janë thirrur për të votuar në zgjedhjet e përgjithshme, ndërsa procesi është hapur në orën 07:00 dhe do të mbyllet në 23:00.

Me 619 në këtë garë kandidojnë edhe 4 shqiptarë, Bruna Mece, Emiliano Biraku, Anita Likmeta, Elona Gaxha.

Gara për fituesin është e fortë mes koalicionit të majtë të drejtuar  nga Partia

Demokratike, koalicioni i djathtë në drejtimin e Forza Italia të Berlusconit dhe

“Lëvizja 5 Yje”.

Lexo edhe:   Befasuese: Shkolla e parë në Gjuhën Shqipe u hapë në Shkodër me 1258, katër shekuj para Formulës së Pagëzimit