Atë Pjetër Meshkalla, një ndër personalitetet ma të ndrituna të klerit e kulturës shqipe.

651

Me këtë foto, shkrepë nga Gegë Marubi në vitet ’30, kujtojmë Atë Pjetër Meshkallen, një ndër personalitetet ma të ndrituna të klerit e kulturës shqipe.

Një ndër veset që luftoheshin prej tij ma shumë ishte hipokrizia, e prandaj komunizmi nuk mund t’u takonte në asnji pikë me jezuitin e shquem.

Në një prej poezive të tija, me titull “Hipokrizia”, ai shkruan:

…mos të jem’ unë ujk i veshun me lëkurë kingji
as varr i zbardhun jashtë, e mbrendë kufomë.

Le të shpresojmë se s’shpjeti, vepra e tij do të bahet e njoftun për një rreth të gjanë lexuesish!

facebook.com/katedraljaeshenshtjefnitshkoder

Lexo edhe:   Ilir Meta jep lajmin dhe del me deklaratë të fortë: Kanë futur hundët tek...