Tregtarja shkodrane denoncon doganat: Më mbajnë çdo herë 5 litër mostër nga malli që eksportoj…

979

Kalimi i mallrave vijon të shoqërohet me sorollatje në doganat shqiptare. Merita Bekteshi është një ndër ato qytetare e cila prej 25 vitesh merret me biznes por që sipas saj, përgjatë ketyre viteve ka patur sorollatje të pafundme në doganë.

- PUBLICITET -

Për mallin që ajo merr, ndonëse me licensë të kategorise së parë, Meritës i kërkojnë mostra nga 1 deri në 5 litra. Për të kjo ka kosto, ndërsa është ankuar edhe pranë drejtorisë së krimit ekonomik.

Ky nuk është rasti i parë që persona të cilët duan të merren me biznes, nuk gjejnë aspak lehtësira në qarkullimin e mallrave. Kohët e fundit pika doganore e Hanit të Hotit është përshfirë nga zvarritje dhe çrregullime në punë edhe për shkak të ndryshimeve që po bëhen.

Kjo falë një investimi të Bashkimit Europian i cili ka mundësuar realizimin e projektit të investimit për terminalin e ri dhe godinën, një investim me vlerë rreth 1.8 milionë euro.

Shpresohet që me implementimin e projektit të mundësohet një kontroll kufitar më i shpejtë dhe i sigurtë në aksin kryesor midis Shqipërisë dhe Malit te Zi.

Kjo për trafikun kufitar dhe transportin e mallrave, përpunimin në kohë më të shkurtër të kamionëve me mallra dhe lehtësim të procedurave doganore.

- PUBLICITET -