Luigj Gurakuqi dhe malesoret kryengrites ne Podgorice me 1911 (FOTO)

844

Një fotografi e rrallë e kohës. Aty shihen Luigj Gurakuqi me Sali Hida Hoxhën si dhe malësorët kryengritës në Podgoricë më 1911.

- PUBLICITET -

Kryengritja shqiptare e vitit 1911 ose Kryengritja e Malësorëve e vitit 1911 ishte një nga shumë kryengritjet shqiptare në Perandorinë Osmane dhe zgjati nga 24 mars 1911 deri më 4 gusht 1911 në rajonin e Malsisë.

 

Lexo edhe:   Xhubleta shqiptare, 4000 vjet histori, nuk ka një të dytë në botë