FOTOT e rralla: Malësorët luftojnë krah fashistëve kundër grekëve

573

Vilibald Koleger (1910-1943), lindur në Grac të Austrisë, ishte një publicist austriak i kohës naziste.

Libri i tij i vetëm, Albaniens Wiedergeburt (Rilindja e Shqipërisë), Vjenë 1942, ishte një vepër propagandistike në mbështetje të sundimit fashist italian në Shqipëri.

Fotografitë e këtij koleksioni, të marra nga ky libër, vijnë nga vetë autori si dhe nga Ministria italiane e Punëve të Jashtme dhe nga Qeveria Italiane e saj kohe.

Kolegeri vdiq një vit pas botimit të librit.

Ne foto dallohjen trupet paraushtarake shqiptare, te rekrutuara nga Italia fashiste ne luften kunder Greqise, ne malet e Jugut te vendit.