Dëbora vijon te sjell problematika ne asket malore te Shkodrës, disa akse janë të bllokuara ndërsa te tjera kalohet me vështirësi.

Aksi rrugor Shkodër-Theth, i bllokuar nga dëbora në vendin e quajtur Qafë Thore, aksi rrugor Shkodër-Bregu i Lumit në malin e Shoshit ka 20 cm dëborë, Bregu i Lumit–Theth, i kalueshëm me zinxhirë.

Bashkia Malësia e Madhe, aksi rrugor Gropat e Selcës–Vermosh i kalueshëm me zinxhirë ka mbi 30 cm dëborë.

Bashkia Pukë e Fushë Arrës, në Qafë Mali ka 15 cm dëborë, e kalueshme me zinxhirë dhe në Pukë ka 3-4 cm dëborë. Punohet për normalizimin e situatës.

 

EETIMES.AL