Foto që flasin shumë. Ishte koha kur Myftar Çela zgjidhte Armando Dukën president të FSHF-së

705

Plot 16 vite më parë, në Shqipëri ishte kohë fushate. Jo për zgjedhje parlamentare apo ato të pushtetit lokal. Ishin zgjedhjet në Federatën Shqiptare të Futbollit.

- PUBLICITET -

President në atë periudhë ishte Miço Papadhopulli por futbolli shqiptar dukej qartë se kishte nevojë për ndërhyrje. Dhe njeriu që i parapriu këtyre ndërhyrjeve ishte presidenti i Vllaznisë në atë kohë, i ndjeri Myftar Çela.

Një njeri plot autoritet i cili i propozoi postin e presidentit një miku të tij, pikërisht një të “panjohuri” në fushën e futbollit, biznesmenit Armand Duka. Ky i fundit vërtetë kishte ndjekur disa ndeshje futbolli por nuk ishte tifoz i zjarrtë.

Gjithsesi nga viti 2002 e deri më sot ai ka treguar se jo vetëm e njeh mirë këtë sport por dhe ka bërë shumë për të. U kujtuam për këto zgjedhje, nisur nga publikimi i disa fotove nga i mirënjohuri Ferdinand Hazisllari, pikërisht të zgjedhjeve të atij viti.

Janë foto që tregojnë Myftar Çelën në zgjedhjet e Asamblesë që do të vinte në krye të futbollit shqiptar Armand Dukën.

Njeriu që vazhdon të drejtojë plot sukses këtë Federatë edhe sot.

© shkodrasport.com

- PUBLICITET -