Linjë udhëtimi me anije Durrës-New York që në vitin 1930

968

Ka pasur një linjë udhëtimi me anije drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, që në vitin 1930 dhe nisej nga Durrësi.

- PUBLICITET -

Kjo linjë detare për pasagjerë drejtohej në Shqipëri nga shoqëria detare “United States Line” dhe e kishte qendrën në Tiranë.

Në këtë linjë kanë operuar 3 vaporë me emrat Manhatan, Washington dhe President Roosveld.

Linja detare Durrës-New Jork, kishte edhe degë agjencie për prerje biletash në qytetet: Korçë, Ersekë, Gjirokastër, Durrës, Përmet, Leskovik, Berat, Sarandë, Tepelenë dhe operonte në mënyrë të rregullt.

Lexo edhe:   Dy shenjat më me fat të horoskopit për sot