Drejtoria e Përgjithshme Detare ka njoftuar se si rezultat i krijimit të një cikloni, me erëra të fuqi shme dhe reshje shiu, do të përkeqësohet moti në zonën e Detit Jon në veri.

Ditën e premte vendi ynë do të përfshihet nga e rëra të forta me drejtim veri, veri-perëndim dhe veri-lindje.|

Drejtoria e Përgjithshme Detare bën apel që të gjitha subjektet që ush torjnë veprimtari në fushën e detarisë të marrin masat e nevojshme për të qenë të sigurt dhe për të parandaluar çdo rr ezik të mundhsëm për shkak të kushteve të përkeqësuara të motit.

Postimi i plotë:

Njoftim për përkeqësim të motit në zonën e Detit Jon në pjesën veriore të tij! Si rezultat i krijimit të një cikloni, me era të fuq ishme dhe reshje shiu , nga pasditja e datës 16 shtator 2020 deri më datën 19 shtator 2020 moti në zonën e Detit Jon në veri do të përke qësohet. Moti i përk eqësuar do të ketë në jug të Italisë do të vazhdojë në drejtim të lindjes më konkretisht në zonën e Greqisë.

Këto zona do të përfshihen nga era me shpejtësi deri në 60 milje në orë dhe lartësia e dallgës së detit arrin në 5.5m dhe perioda 8s. Ditën e premte dhe të shtunë vendi ynë do të përfshihet nga era me drejtim veri, veri-perëndim, veri-lindje.