Objektet fluturuese që po shihni në qiell nuk janë UFO. Të vëzhguara me sy të lirë edhe në Shqipëri, këto drita janë satelitë, dhe konkretisht satelitët StarXink të SpaceX, një projekt i Elon Musk që synon të rrisë mbulimin e internetit në tokë. Fenomeni ishte vërejtur edhe në mbrëmjen e festës së Krishtlindjes, aq shumë saqë u riemërua slita e babagjyshit.

 

Madje edhe më herët në maj 2019 u panë në pjesë të ndryshme të botës.

 

Satelitet me Starlink, të cilët veprojnë në orbitë të ulët, vetëm 550 kilometra mbi nivelin e detit, reflektojnë rrezet e diellit, kështu ngjasojnë me yje të vegjël dhe të heshtur.

 

Janë hedhur rreth 12.000 të tillë për të mbuluar globin me internet.