Nexhmije Hoxha, gruaja e dik tatorit Enver Hoxha ndë rroi j etë sot në moshën 99-vjeçare në shtëpinë e saj në Laprakë.

 

Ndërkaq ne sjellim në vëmendje një video të rrallë të janarit 1997, kur Nexhmija doli nga qelia.

 

Video e “Associated Press”, tregon teksa Nexhmijen e pret te dera nusja e djalit të saj, Liljana Hoxha.

 

Në janar të vitit 1992, Nexhmija u arr estua me ak uzën e shfrytezim të fondeve dhe u ndeshkua me 11 vite mbyllje ne qeli, por bëri vetëm 5 vjet, pasi përfitoi nga amnistitë e ndryshme dhe nga ndryshimet e Kodit Penal. Nexhmija vu ajti dë nimin për atë që njihet si gjyqi i ‘kafesë’.

 

Megjithatë, pavarësisht qelis, Nexhmija duket në gjendje shumë të mirë në këtë video.