“KENGA E SHOFERIT, kenduar ne vitet 60 nga PJETER GJERGJI – Video eshte realizuar me pjese nga filmat shqiptare, nga faqja “Aktoret shqiptare”. (E kam vendosur edhe para disa muajsh por dikush me kerkoi fjalet e kenges dhe me ate rast e rivendosa komplet)

-Qe nga Durrsi ne Bulqize
Rrug e larget gjarperon
Si harusha neper male
Skoda ime fluturon.

Ec te keqen, hop ta marrsha
Sepse kromi po na pret
Faqe bardh un ty te pafsha
Ne tabel e ne gazet.

Ty ty tyy bie boria
Ma ngadal se bagetia e ka mbushur rrugen plot
Mos u trembni dhent e mia
Skoda ime ju do fort.

Skod e dashur sic e pe
Goma pare na lodhi sot
Haj ja mbushim sa me shpejt
Dhe pushojm pak ne Milot

Nji raki o, nji got likeri
Qafsha ty shpirti ma don
Ti hap syt po erdh togeri
Menjeher me lajmero

Ty ty ty bie boria
Fluturo o skod e shtrenjte
Dhe tja themi, te kendojm
Kshtu me kenge kromin shpejte
Ne ne Durres ta dergojm.

A ja shkelim edhe pak
Hajt ta marrsha shpirti im
Sepse plot ne oren 7
Me Burbuqen kam takim

Ti me t’shkuar do shkarkohesh
Un pastrohem me kujdes
Ti do lahesh, grasatohesh
Pastaj gocen dal e pres

Ty ty ty bie boria
E ku je harusha ime tashti zemer naten e mir
Mirupafshlm perseri
Neser heret qe pa gdhir.

Per faqen Naishtedikur.info, Kozma Borova

PUBLICITET