Për 10 vjet, mjekët nuk kanë arritur të diagnostikojnë sëmundjen e saj, por dy punëtorë zbulojnë misterin.

Tregime si ky që do t’ju tregojmë janë shumë më të zakonshme se sa që mund të duket, kështu që ju duhet ta lexoni me kujdes dhe të nxirrni një mësim të rëndësishëm nga ai. Për shëndetin tuaj dhe atë të të dashurve tuaj.

Kathy Wilson ka kaluar 10 vitet e fundit të jetës së saj në një makth të vërtetë.

Ajo ishte vazhdimisht e sëmurë, iu nënshtrua kontrolleve të vazhdueshme, por mjekët nuk mund t’i jepnin përgjigje gjendjes së saj të keqësimit progresiv. Ajo kishte arritur një pikë të paralizës pothuajse të plotë, vazhdimisht nën një gjendje të ethshme, duke vuajtur jo vetëm fizikisht, por edhe psikologjikisht.

Duhet të jetë me të vërtetë e vështirë të durohet një rënie fizike pa pasur një paraqitje të shkurtër të shkaqeve, me mjekë dhe specialistë që hamendësonin në errësirë.

Një ditë, në sajë të dy mjeshtërve të mirë, të thirrur për të bërë disa punë brenda shtëpisë, Kathy gjeti problemin që ndikonte shëndetin e saj.

Punëtorët ishin thirrur nga Kathy për të rinovuar banjën dhe para-dhomën.

Pas heqjes së pllakave dhe llaçit, punëtorët bënë një zbulim që ndryshoi fatin e Kathy-t përgjithmonë.

Ndërsa ata e larguan bojlerin për ta zëvendësuar atë me një më efikas, ata kuptuan se i vjetri ishte instaluar në një mënyrë krejtësisht të gabuar, çka sillte rrjedhje të vazhdueshme të monoksidit të karbonit.

Një gabim, që e bëri Kathy-n të kuptojë shkakun e shqetësimit të saj dhe përkeqësimin e vazhdueshëm të shëndetit të saj. Një gabim që po të mos ishte zbuluar nga një mjeshtër i kujdesshëm, do ta çonte pothuajse në vdekje.

Format e helmimit të heshtur nga monoksidi i karbonit, janë të vështira për t’u vlerësuar, veçanërisht për shkak se simptomat, dobësi, ethe të vazhdueshme, vjellje, dhimbje koke, shpesh i janë atribuar viruseve apo sëmundjeve sezonale.