Është kërcënuar nga persona ende të paidentifikuar kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Klement Zguri dhe familja e tij. Familja e kreut të KQZ-së është marrë në mbrojtje nga policia e shtetit dhe garda.

Duket se pas debateve në mbledhjen e djeshme të KQZ-së, ku Zguri kërkoi nisjen e hetimit administrativ për zgjedhjet, në drejtimin e tij dhe të familjes kanë ardhur kërcënime serioze për jetën.

Mësohet se drejtuesit e lartë të Gardës dhe Policisë kanë shkuar sot në Institucionin Qendror të Zgjedhjeve, ku aktualisht mbahet në ruajtje kreu i KQZ-së.

Zguri ka mbajtur qëndrim të fortë për mosrealizimin e zgjedhjeve të 30 qershorit, duke u shprehur vazhdimisht se ai ka qenë për zbatimin e dekretit të presidentit Meta për shtyrjen e zgjedhjeve lokale.