Sëmun.dja e rëndë e kan.cerit është përhapur shumë vitet e fundit dhe ka prekur shumë të rinj. Një 22-vjeçar nga St Austell, Cornwall, i thanë doktorët se kan.ceri i kishte prekur trurin.

Jeta e tij ndryshoi sapo ai mori vesh lajmin se vuante nga sëm.undja e rëndë dhe se i kishin ngelur vetëm pesë vite jetë. I riu hyri në një program fitnesi 12-javor, teksa ende është duke lu.ftuar në bet.ejën e tij me kan.cerin.

22-vjeçari ka bërë një trup që padyshim mund të krahasohet me një body builder. Ai nisi programin 12 javor që përfshinte stërvitje intensive, dietë të rreptë.

Ai humbi 10 kilogramë dhe ndërtoi muskuj edhe pse kishte probleme shëndetësore dhe nuk mund të ecte as deri tek shkallët e shtëpisë. Olli fillimisht donte të fillonte punë si trajner personal në vendlindjen e tij, por ai vendosi të shkonte në Belfast në Irlandën Veriore, pasi iu ofrua një punë më e mirë.

Deklarata e 22-vjeçarit:

Ishte një tro.nditje e madhe, një shok. Unë do bëj maksimumin për ta mposhtur sëm.undjen. Si trajner personal e di shumë mirë se sa shumë e vështirë është për njerëzit të humbasin peshë dhe që nuk kanë mungesë motivimi, vullneti dhe aq më tepër ku dia.gnostikohen me një sëm.undje kanc.erogjene.”

Një nga synimet e Ollie-t ishte se gjithmonë ka dëshiruar të motivonte njerëz që vuanin njësoj si ai. Ai mori vendimin për ta ndarë me të tjerët sëm.undjen dhe hapi një faqe në rrjetin social Instagram për të ndërgjegjësuar njerëzit.