Është zhvilluar ditën e sotme seanca parlamentare ku ndër të tjera u fola edhe për tasat që aplikohen në Shqipëri.

 

 

Në fjalën e tij për ligjet e paketës fiskale, kryeministri Rama u shpreh tekstualisht se Shqipëria ka taksat më të ulëta në rajon.

 

 

Edi Rama u shpreh:

Në qeverisjen tonë ulëm taksat për shtresat e ulëta dhe kështu Shqipëria ka taksat më të ulëta në rajon.

 

Po ashtu kemi taksat më të larta për oligarkët, pra ata që fitojnë më shumë taksohen më shumë.”

 

Pak e besueshme deklarata e kryeministrit nëse taksat i marrim në raport me të ardhurat, ndërsa nëse krahasojmë vetëm taksat pa marrë parasysh të ardhurat kjo deklaratë edhe mund të jetë e vërtetë.