Fishta, pika turistike që po tërheq vëmendjen e vizitorëve

316

Fshati Fishtë që është lindur dhe rritur, Homeri letrave shqipe poeti At Gjergj Fishta, është destinacioni i duhur për të takuar të shkuarën dhe shijuar turizmin aktual.

I krijuar në vitin 1641, Fishta e Lezhës na rrëfen një gërshetim të historisë nga rrënojat e ish-burgut deri tek peizazhet mbresëlënëse që ofron natyra jonë mes kodrës, malit, fushës dhe liqenit.

Kështu, Fishta është duke mbërthyer vëmendjen e vizitorëve brenda dhe jashtë vendit si një pikë turistike ndryshe dhe tjetër.