11 Shtator 1498, kryengritësit antiosmanë çliruan Lezhën, nipi i Skënderbeut u thirr në drejtim

451

Në Lezhë dhe rrethinat e saj, më 11 Shtator 1498, shpërtheu një kryengritje antiosmane, që çoi në çlirimin e qytetit të lashtë, rrugët e Shkodrës dhe Dukagjinit u prenë për pushtuesit turq.

PUBLICITET

Me kërkesë të kryengritësve, pas tre vjetësh, erdhi nipi i Skënderbeut, i mbiquajtur Skënderbe i Ri.

Por, si numri i ushtarëve edhe sasia e armatimeve që ai pruri, ishte e kufizuar dhe kryengritja u shtyp.

PUBLICITET