Shokon anestezisti i njohur: Kanë ardhur vajza të qepen, njëra erdhi me mamanë, më kërkoi ta…

Ende mbetet një tabu pë familjen shqiptare. Virgjëria nuk ekziston, të paktën jo nga pikëpamja mjekësore-anatomike.

 

Mbi këtë bazë, Kolegji Mbr.etëror i Obsetërve dhe Gjinekologeve (RCOG), i cili përf.aqësohet nga mjekë obstetër dhe gjinekologë britanike, ka publikuar një apel në British Medical Journal për t’i kërkuar qeverisë të ndlojë testet e virgjërisë, vizitat invazive dhe joshkencore, që synojnë verifikimin e himenit.

 

Anestezisti i njohur, Skerdi Faria. Ky i fundit tha se nuk është i çuditur nga ky studim.

 

“Për fat të mirë që doli një institucion prestigjioz që i vuri vulën edhe nga ana mjekësore. Janë mentalitete të vjetra që kanë rezistuar edhe me kalimin e kohës.

 

Ne kemi bërë edhe të ashtuquajturit qepje, më tepër nga ana humanitare për vajzat që vijnë të dëshpëruara, dy raste.

 

Më ka ardhur një vajzë me mamanë se kishte në plan për tu martuar. Nga zonat rurale”, tha Faria.

Ai shtoi se kanë hequr dorë nga kjo procedurë, nga fakti se “një marrëdhënie se kuale për herë të parë nuk jep gjithmonë gjakderdhje”.

 

 

Skerdi u shpreh se dy vajzave që kanë shkuar te klinika e tij për t’u qepr, ua kanë shpjeguar se nuk ekziston virgjëria, por mentaliteti është më i fortë. Shqipëria Live

 

“Ja kemi shpjeguar por nuk mund të dalim më të fortë se mentaliteti dhe shoqëria. Janë formuar për vite dhe shekuj me këtë mit dhe është e vështirë që të ndryshojë mendim”, tha anest.ez.isti.

Shperndaje ketë postim:

spot_imgspot_img

- PUBLICITET -

Aktualitet

NA NDIQNI NE INSTAGRAM

Te tjera
LAJME