Vau i Dejës, reshjet e shiut përmbysin fermën dhe i …

Nga Merisa Gjoni

 

Nata ka qenë e vështirë për familjen e Dedë Smakajt nga Vau i Dejës.

 

Ferma është përmbytur ndërsa gjatë natës niveli i ujit në oborr i ka kaluar 1.5 metër. Ai vë gishtin tek mungesa e pastrimit të kanaleve, për pasojë vërshimi i ujit i shkaktoi dëme të shumta.

 

Smakaj thotë se sikur të mos mjaftonin përmbytjet, atij çdo ditë i kanoset një tjetër rrezik, shtylla e tensionit të lartë. Disa herë ka ngritur zërin por pa marrë përgjigjen e institucioneve.

 

Ndonëse ka të punësuar dhjetëra punonjës dhe paguan çdo detyrim ndaj shtetit, vëmendja që merr nga institucionet është inegzistente.

 

https://fb.watch/fseWk8AkaA/

TE TJERA