Ka diçka për të cilën Shqipëria është e para në Europë, lëmë pas dhe Norvegjinë…!

Nëse teston një grup shqiptarësh dhe i pyet se ku duan të punojnë, mbi 80% e tyre do të thonë të njëjtën përgjigje: Në administratë!

 

Shqipëria kryeson Europën si shteti i cili renditet në vend të parë përsa i përket të punësuarve në administratën shtetërore.

 

Të dhënat e INSTAT tregojnë se për vitin 2021, në institucionet shtetërore janë regjistruar 183,255 të punësuar, më shumë se cdo herë tjetër.

 

30.6% e të punësuarve në Shqipëri janë të punësuar në sektorin shtetëror. Mos e besoni po deshët, por 1 në 3 shqiptarë punojnë në administratë.

 

Vendin e parë në Europë e kryeson Shqipëria përsa i përket përqindjes së lartë të popullsisë që është e punësuar në sektorin shtetëror.

 

Në vend të dytë renditet Norvegjia me 30.4%, pasuar nga Suedia me 28.8% dhe Danimarka me 28.02%.Rezulton se shteti që ka përqindjen më të ulët të të punësuarëve në shtet është Gjermania me 10.49%.

TE TJERA