I shkon 16.500€ fatura e energjisë elektrike në restorant: “Kështu po na detyrojnë të mbyllim”

Është rasti i një restoranti të njohur në Itali, ku rritja e energjisë elektrike ka kaluar çdo imagjinatë. Faturat e larta rrezikojnë të gjunjëzojë të gjithë vendin.

Sektorët më të prekur përfshijnë kateringun, i cili paguan një çmim të dyfishtë: rritja e çmimeve të energjisë dhe rritja e pashmangshme e lëndëve të para. Përballja me një situatë kaq të ndërlikuar është pothuajse heroike, veçanërisht nëse vendosni të mos i rrisni çmimet në menu.

Është vendim i Gianfranco Vissanit, pavarësisht dushit të ftohtë që erdhi me faturën e fundit. Shefi i njohur i kuzhinës i tha agjensisë Ansa: “Në korrik të një viti më parë fatura e energjisë elektrike ishte 5900 euro, këtë vit jemi thirrur të paguajmë 16.500 euro dhe pritet një rritje tjetër 20% për gushtin.

Nëse duan të na mbyllin. thjesht të na e thonë”. Vissani menaxhon një restorant ekskluziv disa kilometra larg Orvieto-s së bashku me djalin e tij Luca, i cili gjithashtu është shumë i hidhëruar.

Apeli i tyre është alarmant: “Në këto kushte është e pamundur të vazhdosh të bësh biznes në Itali”. Apel për politikanët: “Duhet të na nxjerrin nga humnera, mjaft me llogje”

Vissanit nuk i pëlqen të flasë për politikë, por në këtë situatë bëhet urgjente aq edhe e nevojshme: “Nuk do të doja të flisja për politikë e aq më pak për zgjedhje, por sigurisht që të gjitha palët sot duhet të gjejnë një marrëveshje për të shpëtuar.

Të gjithë së bashku duhet të na nxjerrin nga humnera ku kemi përfunduar.” Dhe përfundon: “Duhet veprim serioz politik, që synon të ndihmojë bizneset dhe njerëzit që janë realisht në nevojë. Kush do të qeverisë do të mendojë për rritjen e pagave dhe uljen e barrës tatimore”.

TE TJERA