Kush e bën “ligjin” në shtëpi, burri apo gruaja?

Shumë kohë më parë njihej se në familje kishte role komanduese, por tjetër gjë është të komandosh në të vërtetë dhe tjetër gjë të mbash thjesht titullin e komandantit.

E pra, disa burra mund të zënë vendin në krye të tavolinës ose të përdorin muskujt nëse është e nevojshme… por fjala e fundit, ajo që ka rëndësi, është gjithmonë e gruas.

Ashtu si çdo lider që respekton veten, edhe ajo (gruaja) i ka truket e veta, ata kanë emra shumë specifikë: sarkazmë, fytyra të mërzitura, buzëqeshje të rreme, fjalime shumë të gjata, të pafundme, ndjenja, “nëse” dhe “por”, dyshim, zë bindës, vështrim sykalues, lajka e shumë… shumë më tepër. Asgjë nuk i shpëton gruas.

Ndaj burrat “e varfër”, janë koshientë edhe vetë. Që nga zgjedhja e shtëpisë, orenditë, piktura, veglat, makina, emri i fëmijëve, edukimi i tyre, rrobat që do të veshin, emri i qenit apo vendimi për të pasur një të tillë dhe… Mund të vazhdoj përgjithmonë.

ÇDO aspekt i jetës së një burri duhet të kalojë nën kleçkën e afërt të vendimit ose opinionit të një gruaje! Nga miqësitë që duhen frekuentuar, te dieta e re.

Nga veshja që zëvendësohet me copa të holla pëlhure që edhe mund të bëjnë të dridhesh (por ama shumë elegant), në zgjedhjen e parfumit të preferuar, nga argëtimi te pasionet, nga prerja e flokëve te modeli i tyre. Me pak fjalë, duan s’duan burrat, del se gruaja vendos gjithçka dhe ka fuqinë e vërtetë.

TE TJERA