“Unë do të lëviz malet për ty” dhe ashtu bëri. Një burrë i vetëm çau malin në mes për dashurinë e tij

“Unë do të lëviz malet për ty.” Nëse keni qenë ndonjëherë të dashuruar, mund të keni dëgjuar fjali qetësuese nga partneri juaj ose ka shumë mundësi që t’ua keni thënë edhe të dashurve tuaj.

 

Dashrath Manjhi, i njohur gjithashtu si ‘Njeriu i Malit’ e bëri atë realisht. Ai ndau një mal në mes, për dashurinë e tij.

 

Dashrath Manjhi, një burrë i varfër në Gehlour, një fshat i vogël në Indi, humbi gruan e tij sepse nuk mundi ta çonte te mjeku kur ajo ra nga një shkëmb.

 

Me vendosmëri të fortë dhe shpesh duke u quajtur ‘psikopat’, Dashrath-it iu deshën 22 vjet duke thyer gurë në male për të shtruar një rrugë 400 metra të gjatë dhe 30 metra të gjerë që lidhte fshatin me qytetin e afërt.

 

Motivi i tij i vetëm ishte t’u siguronte njerëzve të fshatit të tij akses në shërbimet mjekësore në mënyrë që askush të mos humbiste një të dashur si ai.

 

Historia e këtij burri është sa frymëzuese aq edhe reale. Ai humbi njeriun e shtrenjte por nuk donte që askush tjeter ta humbiste.

TE TJERA