Myftiu Sytari: Mbulesa është fe, jo traditë arabe… (video)

Myftiu i Shkodra Imam Muhamed Sytari ne ligjerimin e se premtes nga xhamia “Ebu Beker” eshte ndalur serish tek debati per hixhabin e femres Muslimane.

“Çuditërisht debati i mbuleses shoqerohet ne trojet tona shqiptare edhe me masa te cuditshme qe klasifikohen ne rangun e shkeljeve te te drejtave te njeriut, siç eshte rasti i fundit ne token tone te shtrejte qe i thone Kosove.

Mirepo debati rreth mbuleses se muslimanes nuk mund te perkufizohet thjeshte me ate çfare pame dhe degjuam keto dite me ate qe ndodhi ne Kosove, por se edhe me fenomene dhe dukuri te çuditshme perreth botes se hixhabit ne vendin tone por jo vetem“, u shpreh Myftiu Sytari.

/marre nga realiteti post/

TE TJERA