Dramë në Jon, dhjetëra emigrantë bllokohen në det pasi u prishet anija (VIDEO)

Një grup refugjatësh kurdë rrezikojnë jetën, teksa lëvizin në një anije të dëmtuar, pa ujë dhe pa ushqim në ujërat e detit Jon.

 

 

Sipas mediave greke, rreth 85 refugjatë politikë, kryesisht nga Irani dhe Iraku, u nisën për në Itali për të kërkuar azil politik, por filluan të tërhiqeshin në detin Jon nga era, kur anija e tyre pushoi së punuari.

 

I afërmi i një prej refugjatëve në anije ka thënë kushëriri i tij, i cili u dënua me 98 vjet burg në Turqi ishte gjithashtu në bord.

 

Ai shtoi se refugjatët duhej të telefononin rojet bregdetare greke. Një anije mbërriti, por nuk pranoi t’i ndihmonte, duke i lënë refugjatët duke lundruar në det të hapur në anije. Mes tyre kishte gra dhe fëmijë që nuk kishin qasje në ujë apo ushqim për dy ditët e fundit.

 

Edhe pse i afërmi përmendi shumë OJQ, nuk mundi të merrte një reagim të menjëhershëm.

 

TE TJERA