“Do e shisnin 50 mijë euro”, grabitësit në Athinë rrëmbejnë foshnjën 8 muajshe kur nëna shqiptare hyri në tualet

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në Athinë ku një grup prej dy personash kanë rrëmbyer një foshnjë 8 muajshe nga krahët e nënës së tij shqiptare për ta shitur më pas 50 mijë euro.

Por dy punonjës të policisë bashkiake të Athinës kanë mundur t’i pengojnë grabitësit në momentin e fundit kur po negocionin shitjen e djalit jashtë metrosë Aegaleo.

“Nuk kishte asnjë mendim tjetër veçse ta merrja në krahë dhe ta mbroja, ta ushqeja, t’i jepja ujë, ta ndërroja”, tha policja bashkiake, e cila së bashku me kolegen e saj arritën të parandalonin ngjarjen e rëndë, duke folur për StarTV.

“Kur filluam pyetjet hetuese, dëgjova njërin prej tyre t’i thoshte tjetrit: Të thashë se do të ngatërroheshim!”, tha polici bashkiak.

Historia tragjike nis në pallatin në rrugën Spyrou Patsi, me dy burrat që vizituan nënën 31-vjeçare me origjinë nga Shqipëria.

“Ky zotëri i shkurtër zbriti në një taksi dhe ishte një burrë tjetër me një këmishë blu që e priste, diçka që ata thanë këtu më bëri kurioz sepse ai ishte shumë i dobët me një fytyrë të shëmtuar”, tha një pronar dyqani i cili ishte dëshmitar i incidentit.

Dy burrat më pas morën foshnjën me taksi dhe e çuan në një stacion metroje jashtë bashkisë në Aegaleo. Aty, sipas informacioneve, do të kishin një takim me një grua, e cila kur ka parë policët bashkiakë është zhdukur.

“Fëmijën e mbante çuditërisht, me këmbët lart, me kokën poshtë, në diell. I pyetëm nëse ishte i tyre, na thanë jo”, përshkroi punonjësi i policisë bashkiake.

Policia arrestoi dy personat, të cilët fillimisht thanë: “Fëmijën ia kemi marrë nënës me qëllim që ta shesim për 50 mijë euro”.

Por më pas ata ndryshuan kurs dhe thanë se nuk donin ta shisnin foshnjën por thjesht t’i bënin shëtitje.

TE TJERA