Shërbehet ushqimi në bide dhe legen, nami me turistë në restorantin “Tualet” (video)

Është mirë ndonjëherë që sipërmarrësit të mendojnë… jashtë ‘kutisë’. Të guxojnë të realizojnë edhe idenë e tyre më të çmendur, më imagjinare.

Pronarët e Restorantit të Tualetit Modern në Taipei, kryeqyteti i Tajvanit, bënë diçka të tillë, ku krijuan një restorant me tualetin si temë qendrore.

Çfarë nënkuptojmë? Gjithçka brenda, nga sediljet, tek ushqimi, është frymëzuar nga ky “vend” i dashur. Kështu, me të hyrë në dyqan ballafaqohesh me një sërë legenash ku mund të ulesh e të hash darkë, si dhe me shumë dekorime në mure dhe në hapësirë, të cilat i referohen jashtëqitjes.

Megjithatë, në vend që të shkaktonte një ndjenjë neverie, restoranti ka arritur disi të bëjë që mijëra turistë nga i gjithë planeti ta vizitojnë atë. Suksesi i saj është i tillë që që nga viti 2004 kur hapi të parin në kryeqytet, dy të tjera janë hapur në Tajvan.

Pjatat e restorantit modern të tualetit janë gjithashtu të frymëzuara nga tualetet, të servirura në mini legenët, ndërsa pijet vijnë në urinale. Siç mund të kuptohet lehtë, akullorja me çokollatë ka vendin e saj të nderit në këtë dyqan të veçantë.

Sigurisht që ka edhe “aksidente”, ku disa klientë hutohen dhe kanë përdorur ndenjësen e tualetit për nevojat e tyre, duke sjellë kaos në restorant. Të tjerë ende mund të kenë menduar se do të shijojnë jashtëqitjen normale dhe janë larguar të zhgënjyer.

TE TJERA