Hapen zyrtarisht negociatat Shqipëri-BE, dhe tani na duhet të…

Ministri i Jashtëm i Çekisë është shprehur zyrtarisht para delegacionit shqiptar se negociatat Shqipëri-BE u hapën. “Momenti nisi”, tha ai duke njoftuar kështu hapjen e negociatave, moment që shqiptarët e kanë pritur për 6 vjet.

 

 

Fjala e tij se ‘tashmë hapen zyrtarisht negociatat e Shqipërisë me BE’, u mirëprit në të gjithë sallën, ku të pranishmit duartrokitën.

 

Këtë proces, Rilindja në Shqipëri do e trumpetojë si një arritje madhore, por shihet qartë që rruga drejt anëtarësimit në BE është shumë larg.

 

E themi këtë, pasi vendi ynë, priti 6 vite për hapjen e negociatave, ndërsa procesi i anëtarsimit do kërkojë më shumë kohë.

TE TJERA