Këto janë tre ushqimet që mund t’ju shkatërrojnë shëndetin gjatë verës, veçanërisht për veshkat

Vera është një kohë pushimi, noti, banja dielli dhe argëtimi. Në atë periudhë të vitit na pëlqen më së shumti të relaksohemi dhe të mos mendojmë për asgjë.

Por duhet të kujdesemi për disa gjëra që të mos krijojmë probleme. Këto janë tre zakonet më të zakonshme që mund të jenë të rrezikshme për shëndetin tonë gjatë verës.

1. Marrja e pamjaftueshme e ujit

Hidratimi është i rëndësishëm në çdo kohë të vitit, por veçanërisht në verë, kur trupi konsumon më shumë lëngje. Në përgjithësi rekomandohet të pini rreth 1,5 deri në 2 litra ujë, por kur është nxehtë, do të ishte mirë të pini midis 2,5-3 litra.

Duhet të keni gjithmonë me vete një shishe me ujë, veçanërisht nëse jeni drejtuar diku ku temperaturat janë jashtëzakonisht të larta. Nëse nuk hidratoheni mjaftueshëm, rrezikoni të dehidratoheni dhe gjithashtu mund të merrni gurë në veshka.

2. Sheqeri

Fatkeqësisht sheqergjendet jo vetëm në ëmbëlsirat, por edhe në ushqimet që nuk do t’i mendonit kurrë. Por e vërteta është se sheqeri fshihet kudo, si në produktet e kripura ashtu edhe në ato të ëmbla, si në formë të lëngshme ashtu edhe në formë të ngurtë.

Kjo është arsyeja pse shpesh ndodh që ne të mos marrim parasysh sa sheqer në të vërtetë marrim në trup. Të gjitha pijet e gazuara përmbajnë sasi të mëdha të këtij ushqimi, më saktë fruktozë.

Kjo është arsyeja pse këto pije duhen shmangur sa më shumë. Marrja e shtuar e fruktozës rrit rrezikun e obezitetit dhe zhvillimin e gurëve në veshka.

3. Veshja e një rroba banje për një kohë të gjatë

Në plazh apo në pishinë, shpeshherë nuk e vërejmë se kemi veshur rroba banje të lagura për një kohë të gjatë, gjë që nuk është aspak një opsion i mirë! Nxehtësia dhe lagështia janë një mjedis ideal për zhvillimin e baktereve dhe kërpudhave.

Kjo është veçanërisht e rrezikshme për pjesëtaret e seksit më të bukur, të cilët për shkak të anatomisë së tyre mund të marrin më lehtë inflamacione dhe infeksione urinare apo vaginale. Për ta parandaluar këtë, ndërroni rregullisht kostumin e banjës.

TE TJERA