Propozimi i ri i ministres Evis Kushi: T’i fusim fëmijët nëpër shkolla që 5 vjeç

Në një projektligj të ri të nxjerrë për konsultim publik, Ministria e Arsimit ka propozuar fëmijët të nisin klasën e parë në moshën 5-vjeçare.

Sipas ekspertëve të Arsimit, mosha e pjekurisë kur një fëmijë të nisë shkollën është 6 vjeç. Për ekspertët e arsimit, që kjo të ndodhë nevojiten disa kushte.

Sipas ministrisë së Evis Kushit, kjo projektligj është hartuar në bazë të zhvillimeve që po pësojnë fëmijët. Projektligji është ende në fazën e konsultimit publik dhe ka ngjallur shumë polemika.

Shumë prindër dhe ekspertë e kanë kritikuar diçka të tillë pasi shprehen se fëmijët duhet të shijojnë fëmijërinë, ndërsa të tjerë e kanë ironizuar me batuta.

TE TJERA