Falsifikimit të kartëmonedhave”/ Prerjet janë 50 e 100 euro, ja si të bëjmë kujdes dhe si ti dallojmë

Kohët e fundit ka një trend në rritje të falsifikimit të kartëmonedhave, sipas ekspertit Vladimir Ikonomi.

 

Nga Instituti i Policisë Shkencore, ai shpjegon për “Top Story”, si bëhen ekzaminimet e parave.

 

“Kartëmonedhat i kontrollojmë, se kohët e fundit ka shumë kërkesa për prerjet 100 euro 50 euro dhe i krahasojmë me database, kjo është database botërore e çdo kartëmonedhe që është në qarkullim”.

 

Por, çfarë falsifikojnë më shumë shqiptarët?

 

“Shqiptarët falsifikojnë më shumë dokumente hetimi, përdorin metoda të ndryshme, për pronat ata ka shumë kërkesa dhe ekzaminime që kërkohen nga gjykata për kontrata noterie dhe që dyshohen se janë të falsifikuara që krahason me ne. Sipas kërkesës që gjykata sjell”, shpjegon Ikonomi

TE TJERA