Tipike shqiptare…/ Rritet çmimi i Kurbanit për Bajram: 140€ një dele

Duke qenë se këtë vit për besimtarët myslimanë u rrit çmimi për në vendin e shenjtë të Mekës, është rritur edhe çmimi i për gjëtë e gjalla që theren si kurban për festën e Kurban Bajramit.

 

Çmimi i një deleje kurbani ka shkuar 140€. Çmimet janë bërë të ditura nga bizneset e kasapëve dhe fermave që rrisin gjethë. Duket se çmimi i kurbanit ka shkuar paralelisht me atë të rritjes së çmimit të karburanteve dhe produkteve të tjera ushqimore.

 

Se sa i përballueshëm do të jetë ky çmim për ata që kanë vendosur të bëjnë kurban, pritet të shihet në vijim… Nëse bie fluksi i kurbanit do të thotë se popullsia në skamje e ka të pamundur të përballojë standarde të tilla të vendosura nga tregu…

 

TE TJERA