Këngët i dëgjohen edhe sot, por ja para ka fituar Michael Jackson që pas vdekjes së tij?

Michael Jackson është një nga këngëtarët më të suksesshëm në historinë e muzikës. Kur ishte 13 vjeç, ai vendosi të vazhdonte një karrierë solo pasi ishte pjesë e The Jacksons 5.

 

Albumi i tij i parë solo, ‘Got to Be There’ , shiti më shumë se katër milionë kopje në 1971. Që atëherë, Michael Jackson u bë mbreti i popit. Pavarësisht skandaleve të shumta, muzika e Jackson mbizotëroi edhe pas vdekjes së tij. Por sa ka shkuar pasura e mbretit të Popit pas vdekjes së tij? Sipas Forbes, Michael Jackson është artisti me më shumë të ardhura në botë. Jackson mbizotëron si artisti numër një që vite më parë.

 

Pasi vdiq në vitin 2009, Michael Jackson qëndroi për 11 vjet në krye. Elizabeth Taylor , mikesha e këngqtarit, kaloi mbretin e popit në vitin 2012. Që nga viti 2009, Michael Jackson gjeneroi 2.27 miliardë dollarë. Familja Jackson autorizon homazhe të shumta në emër të tij në mbarë botën. Përveç ngjarjeve të drejtpërdrejta, Jackson ka më shumë se 30 milionë dëgjues mujor në Spotify.

 

Pasuria neto e Michael Jackson ndër vite:

 

-2020: 48 milionë dollarë

 

-2019: 60 milionë dollarë
-2018: 400 milionë dollarë
-2017: 75 milionë
-2016: 825 milionë dollarë
-2015: 115 milionë dollarë

-2014: 140 milionë dollarë
-2013: 160 milionë dollarë
-2012: Elizabeth Taylor kalon Jackson me 210 milionë dollarë të ardhura
-2011: 170 milionë dollarë
-2010: 275 milionë dollarë

 

Artisti i ndjerë që ka më pak të ardhura se Michael Jackson është Elvis Presley. Por cilët janë ata personazhe të famshëm që pas vdekjes së tyre gjenerojnë ende para? Sipas Forbes, Jackson mban vendin e parë dheduket se nuk kandërmend të lëvizë. Megjithatë, Forbes përfshin të gjitha llojet e të famshëmve në listë. Dr. Seuss është personi i dytë i famshëm që regjistron më shumë të ardhura në mbarë botën. Shkrimtari dhe karikaturisti ka të ardhura prej 33 milionë dollarësh.

 

Charles M. Schulz , krijuesi i Charlie Broën dhe Snoopy mban vendin e tretë. Schultz gjeneroi 32,5 milionë midis 2019 dhe 2020. Ish-golfisti Arnold Palmer mban vendin e katërt me një pasuri prej 25 milionë dollarësh. Në vendin e pestë është artisti që pason Michael Jackson, Elvis Presley. Elvis vdiq më shumë se katër dekada më parë dhe ka ende një treg të madh që i jep atij 23 milionë dollarë.

TE TJERA