“Alo, kemi një ofertë për dyshekë”/ Kush ju bezdis në telefon do të gjobitet deri në 20 mld lekë

“Alo, përshëndetje! Jam Ana dhe po ju kontaktojë nga kompania X pasi jeni përzgjedhur për të përfituar nga oferta e dyshekëve,

 

fshesave me korrent…”është kjo telefonata që u vjen shumë herë shqiptarëve nga kompani të ndryshme dhe që shesin përmes telefonatave.

 

E ndonëse vajza/djali që telefonon nga një kompani që tregton dyshekë, elektroshtëpiake apo dhe produkt ose pajisje të tjera të telefonon për të shitur në mënyrë që të sigurojë para për jetën e saj/tij, për marrësit e telefonatës është shumë e bezdisshme.

 

E për të shmangur shqetësime të tilla, do të krijohet një regjistër kombëtar, i menaxhuar nga komisioneri për mbrojtjen e të dhënave, ku kushdo regjistron emrin se nuk do të shqetësohet nga kompanitë e marketingut. Gjobat për ata që abuzojnë me të dhënat personale, propozohen të shkojnë deri ne 20 miliard lekë.

TE TJERA

spot_img