Ky truk do t’ju ndihmojë të kuptoni kur dikush po ju gënjen

Në një studim të fundit, psikologët u kërkuan u kërkuan individëve të veçantë të ulen përballë njëri-tjetrit dhe të luanin një lojë kompjuterike.

 

Pjesëmarrësit kishin kontakt të drejtpërdrejtë dhe shikonin njëri-tjetrin në mënyrë të tillë që nuk ishte më e mundur që ata të gënjejnë njëri-tjetrin gjatë lojës.

 

Sa herë që shikoni dikë në sy, mes jush shfaqet një lidhje e fortë. Për këtë arsye nëse e shikojmë tjetrin në sy për një kohë të gjatë priremi ta shikojmë diku tjetër. Kontakti i drejtpërdrejtë me sy i bën të dy njerëzit të ndihen të ekspozuar.

 

Kur shikoni dikë në sy, ju ndryshoni dinamikën e ndërveprimit tuaj dhe e ktheni atë në diçka thellësisht personale: sikur po i kërkoni të marrë përgjegjësinë për veprimet dhe sjelljen e tij. Drejtësia e këtij lloji është një lëvizje fuqie dhe frymëzon respekt dhe përgjegjësi.

 

“Në vend që të akuzoni dikë për mashtrim, theksoni sikletin e tij, përndryshe ata do të bëhen mbrojtës dhe do ta kalojnë fajin tek ju. Thuaj diçka të tillë si ‘E vërej se ndihesh në siklet kur më shikon. Pse po ndodh kjo;” sugjeron psikologia Shannon Thomas.

TE TJERA

spot_img