Po flet për vendin tonë ky apo…? Ahmetaj: Rritja ekonomike në Shqipëri GALOPANTE!

Zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj ka deklaruar në seancën e sotme plenare se rritja ekonomike në vendin tonë vjijon të jetë galopante.

Në fjalën e tij në Kuvend, Ahmetaj tha se viti 2021 ekonomia shqiptare, sipas tij u rimëkëmb me ritme të shpejta.

Ai tha se qeveria ka ndihmuar qytetarët për përballimin e krizave me anë të reformave dhe paketës së ndihmës ekonomike.

Ahmetaj: Ekonomia shqipare u rimëkëmb me hapa të shpejtë në 2021.Rritja në vitrin 2021 është më e madhja në rajon dhe përkujdesja me reformat dhe paketat si për rindërtimin dhe pandeminë dhe giuximi i sipërmarrjes i ndihmuar nga heqja e takës, bëri të mundur që ky të ishte viti galopant në rritje. Arrritëm të mbushim griopën e tre krizave.

Sot në Shqipëri nuk ka rritje ekonomike me hapa të ngadaltë. Papunësia ka rënë në 13%, pavarësisht ndikimit të pandemisë dhe luftës në Ukrainë. Përveç karburantit nuk ka rënie, të gjitha mallrat e konusmit kanë pësuar rritje.

Të gjitha këto që them është për të vendosur një raport të vërtetë me atë që them. Ne kemi arritur me politikat tona dhe reformat të mbajmë ekonominë në rritje.

TE TJERA

spot_img