SHPËRTHEN GJERGJ LUCA: NE JEMI LEGENA

Unë dua të çoj peshk në Serbi – thotë ai, përse t’i bie unë nga Maqedonia, të shtoj edhe 200-300 km rrugë për të shkuar në Serbi dhe nuk mund t’i bie nga vëllezërit e mi, nga Kosova?

Përse? Se ata flasin në emër të luftës, që ka ndodhur para 15 vjetësh, e nuk i hapin kufijtë që të bashkohemi?! Bëjnë propagandë e demagogji, asgjë më shumë! … Na ka ardhë monmenti të bëjmë një treg të përbashkët, e njëri ia futë thumbit e tjetri patkoit, jemi legena, nuk bashkëpunojmë!

Dakord edhe unë me ty o Gjergj, për është një Bajram (e të tjerë si ai në Kosovë), që ka dëshirë të bëhet Gjergj, që do më shumë heronj si Zelensky, e jo negociatorë politikë dhe ekonomikë si Rama, që shikojnë të jetojnë në paqe e duke bërë biznes e tregëti me njëri-tjetrin…

Dikush e ka mendjen destruktive te lufta, humbet me idenë se do të fitojë një ditë… E dikush tjetër shikon me jetua…

TE TJERA

spot_img