TV bardh e zi te telefoni fiks, historia e çiftit që jeton si në vitin 1930: Njerëzit mendojnë se jemi të…

Një çift ka braktisur mënyrën moderne të jetesës dhe jeton çdo ditë sikur të ishte vitet 1930, duke paguar vetëm me para në dorë dhe duke bërë të gjitha telefonatat nga një telefon fiks.

Arsyeja për Neil dhe Lisa Fletcher, të cilët i kushtuan gjashtë vjet të jetës së tyre rinovimit të shtëpisë, në mënyrë që gjithçka, jo vetëm në dekor, por edhe në teknologji, të vijë nga ajo dekadë.

Ata shikojnë vetëm TV bardh e zi, kanë një frigorifer të viteve 1930 dhe drejtojnë një makinë që është pothuajse 100-vjeçare. Ata dëgjojnë muzikë antike gramafoni dhe kanë dollapë plot me rroba të viteve 1930, pasi Lisa kishte idenë të jetonte një mënyrë jetese autentike të viteve 1930.

Çifti ka jetuar në tre shtëpi dhe janë zhvendosur në shtëpinë e tyre aktuale gjashtë vjet më parë. Ata paguajnë për gjithçka me para në dorë dhe përdorin telefonat fiks në vend të celularëve.

“Unë mendoj se njerëzit supozojnë se ne jemi diçka si Anglia e Dickens-it, të ulur nën dritën e qiririt që vezullon, por nuk është ashtu. Çdo gjë në shtëpinë tonë ka një histori, nëse zgjohesha dhe gjithçka ishte moderne, mbyllesha në një dollap dhe nuk dilja jashtë.

Kur njerëzit na shohin në rrugë, ndonjëherë pyesin nëse do të shkojmë në një dasmë për shkak të mënyra se si vishemi. Unë mendoj se njerëzit na shohin si krejtësisht të çmendur,” tha Lisa Fletcher.

TE TJERA

spot_img