Blu apo jeshile? Ngjyra që shihni tregon shumë për mënyrën se si funksionon truri juaj

Pasi panë imazhin e parë, 64% e pjesëmarrësve menduan se imazhi ishte jeshil dhe 32% panë blu. Më pas, studiuesit u treguan pjesëmarrësve atë katror me të njëjtën ngjyrë, vetëm këtë herë ata e treguan atë midis dy katrorëve të tjerë, secili me nuanca shumë të dukshme të blusë.

 

Kjo bëri që përgjigjet të ndryshojnë mjaft drastikisht: 90% e pjesëmarrësve thanë se sheshi qendror (ngjyra origjinale) ishte jeshile. Hidhini një sy më poshtë dhe shikoni se çfarë mendoni.

 

Cila është ngjyra e vërtetë?

Sipas Optical Express, vlerat RGB të ngjyrës janë 0 e kuqe, 122 jeshile dhe 116 blu. Kjo e vendos atë në kategorinë e gjelbër në krahasim me blunë. Kjo është arsyeja pse, kur vendoset pranë dy katrorëve me ngjyrë të qartë blu, duket mjaft e gjelbër. Megjithatë, ajo ka një numër të lartë blu, që do të thotë se kur shihet më vete, disa njerëz mund ta perceptojnë atë si blu.

 

Pse disa e shohin atë si blu kundrejt jeshiles?

 

Sytë dhe truri i çdo personi i perceptojnë ngjyrat paksa ndryshe. Kjo është arsyeja pse njerëzit i shohin ngjyrat ndryshe, ndër të tjera.

 

Ky test dhe të tjera si ai mund të ndihmojnë në parashikimin nëse dikush është i verbër apo jo. Kjo gjendje mund të jetë e vështirë për t’u përcaktuar sepse është e pamundur për ne që ta shohim botën me sytë e dikujt tjetër.

 

Varësisht nga ashpërsia, verbëria e ngjyrave mund të ketë një ndikim të madh në jetën e dikujt. Mund të ndikojë në aftësinë e tyre për të bërë punë të caktuara dhe gjithashtu mund të jetë një shqetësim sigurie, në varësi të ngjyrave që mund dhe nuk mund të shohin.

 

Nëse dyshoni se jeni verbër për ngjyrën, rezervoni një takim me një optometrist për të bërë një ekzaminim të syve.

TE TJERA

spot_img