Shkolla që i mëson djemtë si të hekurosin, lajnë dhe të bëjnë punët e shtëpisë/ Ja ku gjendet ajo…

Hekurosja, qepja dhe gatimi janë detyra bazë që shumica e njerëzve mësojnë në shtëpi. Por është krejtësisht ndryshe kur një shkollë e ofron si lëndë shtesë.

Cilat do të ishin përfitimet e kësaj detyre shtëpie?

Kështu nxënësit dhe veçanërisht djemtë, do të ndërtojnë vlerat gjinore dhe do të thyejnë stereotipet me të cilat përballen kur bëjnë këto aktivitete. Ky mentalitet është adoptuar nga një shkollë në Montecastelo, Spanjë. Ai u mëson nxënësve të tij parullën: “Barazia mësohet me veprim”.

Detyrë shtëpie pa dallim gjinie

Në vitin 2018, shkolla, e vendosur në qytetin e Vigos, njoftoi se do të përfshijë mes temave të tjera mësime në ekonominë shtëpiake. Gjatë këtyre orëve, djemtë e shkollës mësohen të bëjnë punët e shtëpisë si hekurosje, qepje, gatim dhe aktivitete të tjera manuale si zdrukthëtari, muraturë, hidraulik dhe aftësi elektrike. Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit.

Mësuesit dhe prindërit punojnë së bashku për të udhëhequr nxënësit

TE TJERA

spot_img