“Zoti të dhashtë bereqet n’tru”: 6 thënie që secili shkodran i di

Shkodra është një prej qyteteve më të kahershme të Shqipërisë, me një histori banimi mijëvjeçare në qytet dhe krahinë.

 

Qyteti historik me pamje piktoreske ofron shumë gjëra të mira dhe akomodim të lirë, shtrihet në brigjet e liqenit me të njëjtin emër dhe poshtë kodrës së Kështjellës së Rozafës është sot një ndër qytetet me kulturën dhe historinë më të veçantë në veriun e Shqipërisë.

 

1. Lype – s’ta japin; merre – s’t’thojnë gja.

 

2. Deka me nder asht kapak florini…

 

3. A ke pa me fjetë?

 

4. T’bana bir, me hjekë mirë; m’dole dreq me hjekë keq.

 

5. Kryet thi e menden fmi…

 

6. Zoti të dhashtë bereqet n’tru!

TE TJERA

spot_img