Ëndërrat nuk kanë moshë!/ 40-vjeçarja në gjimnaz! “Do kryej edhe studimet e larta”

Nga Merisa Gjoni

Kjo është Valdete Zogu 40 vjeçe. Ajo është nga Tropoja por prej 15 vitesh jeton në Shkodër.

Valdetja është në vitin e 3 të gjimnazit “Kolë Idromeno” Shkodër. Ajo ndjek gjmnazin me kohë të pjesëshme. Ajo thotë se në Tropojë nuk mundi të niste shkollën e mesme pasi ishin vitet e vështira 96-97 dhe prindërit për të mbrojtur vajzat vendosën ti privojnë ata nga studimet.

Valdetja tregon se menjëherë pasi mori vesh se në Shkodër ka gjimnaz me kohë të pjesëshme ajo vendosi të regjistrohej. Sot Valdetja ka hapur edhe një biznes të sajin, dhe synon që të ndjekë edhe studimet e larta për punë sociale.

Asnjëherë nuk është vonë për të ndjekur ëndërrat thotë ajo. Në gjimnazin “Kolë Idromeno” në Shkodër janë 270 gjimnazistë me kohë të pjesëshme. Një nga arsyet e nisjes me vonesë të shkollës së mesme janë të ndryshme, por qëllimi mbetet i njëjtë për ta, shkolla është baza e gjithçkaje për të ardhmen!

https://fb.watch/cpoQmCXrds/

TE TJERA

spot_img